Gummröra i tunnbrödskorg

Det här är ett svar på den gastronomiska manschauvinismen – eller kanske snarare Mansjovinismen för varför skulle inte kvinnor kunna njuta av ansjovis? Gummröra är en perfekt aptitretare att servera i en liten tunnbrödskorg, som du enkelt gör genom att ånga upp tunnbröd och forma det till små korgar över en flasköppning. Låt korgarna stå och torka innan gummröran läggs i (och undvik att ha med ansjovisspadet i röran). Receptet räcker till dryga dussinet korgar och kan med fördel serveras till ett glas öl oavsett om sällskapet är enbart damer, herrar eller blandat.

Ingredienser

  • hårt tunnbröd 2 msk smör
  • 1 liten burk ansjovis vitpeppar
  • 1 rödlök 2 msk finhackad dill
  • 3 hårdkokta ägg små dillkvistar

Tillvägagångssätt

Hacka ansjovis, rödlök och ägg. Smält smöret och fräs löken på svag värme. Lägg i ansjovis och ägg och rör om. Peppra och smaka av. Låt allt hastigt bli genomvarmt. Blanda ned dillen precis före serveringen. Lägg fyllningen i tunnbrödskorgarna. Toppa med dillkvistarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>